Jorgen

 

Jag jobbar som jobbar till vardags som resemontör på JS Industriservice, detta är mitt eget företag.

1999 var jag på Rinkaby och tittade när en kompis, Christer, körde. Kompistrycket ökade och mitt intresse var starkt. Kort därefter köpte jag en egen motorcykel som jag byggde om till racehoj. Det var en svart Suzuki GSX 1100 -82. Vintern 1999 genomfördes en förvandling och den trimmades till 1260 cc. Den gav då 160 hk på bakhjulet. "Black Beauty" körde jag till  sommaren 2002 då motorn rasade på Säwe flygplats.

Bygget av en ny motorcykel började hösten 2002 men av olika anledningar stannade det upp och jag fortsatte med planerna 2009. Ursprungshojjen var en Suzuki GSX 1100 -82. Denna blev längre och lägre och byggdes efter regler som fanns 2002, för att likna en SuperPro Street Bike. Men när jag var färdig med hojjen fanns inte den klassen längre. [ggrrrrrrr] Hojjen lackerades av Mattias Stenbeck i Hörby och var i orginalfärgen Audi-grön. Tack Mattias!

Augusti 2009 testade jag hojjen på Dragracebanan i Malmö. Klassen var supergas bike med ett klass breakout på 6.20 på 201 meter. Det fungerade med blandade framgångar. Vid sista deltävlingen hade jag tydligen fattat hur detta skulle gå till för då breakade jag ut mig på tiden 5.69. Jag var hur lycklig som helst men de andra undrade väl hur det var fatt. Äntligen fick jag till den där repan som jag hoppades fanns där men som jag inte fått till innan. Ett tack till funktionärerna på Malmöbanan som gör ett sånt bra jobb med preppningen. Resultet blev att jag fick byta klass och kom från 2010 att köra supercomp bike.

Till säsongen 2011 lackerades hojjen om och blev pippigul. Även denna gång stod Mattias Stenbeck för lackeringen. Maxtiden som gäller i Supercomp bike är 5.70 på 201 meter. Säsongen igenom bar det vid ett tillfälle av till Lindesbeg annars körde jag bara på Malmöbanan.

Uppstarten 2012 kom på test´n tune i april och under året körde jag de deltävlingar som kördes på olika banor i Sverige. Resan gick både till Piteå dragway och Kjula dragway. I Piteå kom jag på en andra plats men jag blev kvaletta vid flera tillfällen och kom med på stegen. Även om det blev nån breakout under säsongen så får jag vara nöjd med hur hojjen uppfört sig och min körning utvecklas också. Resultatet är att jag kom 2:a SDA och prisutdelningen är på Ålandsbåten i Januari. Det blir kul att åka iväg med några andra av hojåkarna från Skåne och ha det trevligt. Mycket race snack och peppning lär det bli och allas längtan till uppstart triggas igång efter sådana träffar.