Nyheter

RSS

Nu är motorn uppstartad

9 May 2016

Hej.

Jag och Eva vi var uppe och hälsade på Erik på Proservice. Vi hade lastat chassiet med oss upp och monterade motorn i chassiet. Vi kunde provstarta den på eftermiddagen och få den varmkörd. Allt verkade bra och motorn läckte ingen olja. Vår tanke var att kört den i bromsbänk efter ett par varmkörningar men jag hade glömt att ta med mig licens nyckeln till min racepak så då kunde vi inte koppla in Eriks dator till min racepak o realtime köra den i bromsbänken. Så nu blir det att skicka upp den med posten så får Erik själv bänkköra hojen. Vårt mål är att testa på 2 Kjula tävlingen som är i Juni sen där efter åka till Tierp.

 

Mvh

Jörgen B

 

Nu börjar det att hända saker

6 Apr 2016

Hej alla vänner.

Jag har varit dålig med att uppdatera om vad som händer. Jag var i kontakt med Erik på Proservice

och han sa att han skulle montera ihop min motor nästa vecka, när den är färdig så är min plan att

vi åker upp till Erik och monterar i motorn i chassiet och provkör den i Eriks bromsbänk för att justera in

motorn och se vad den lämnar i effekt.

Mvh

jörgen B

 

Juletider 2015

23 Dec 2015

Julen är här och även om inte vädret här nere i Skåne bjuder på snö så kommer stämningen med ljus och julmusik. 
Våra motorer är uppe hos Erik, på Pro Service i Riala norr om Stockholm. Det blir en översyn samt renovering av toppar. Thomas motor får en helrenovering efter raset på Tierp och min motor från Tierp får vila till sig. Min nyinköpta motor är den som Erik får fixa till. 
Bussen har jullov och ska även den ses över. Lite fix blir det och vi ska ta lite kort innan vi börjar. 

Vi vill tacka våra sponsorer:

  • Ställningsbyggarna i Skåne AB
  • ADDEMOTO i Lund

Tack också till våra crew Patrik "Lillputte" Nilsson och Stefan Andersson. 

Nu tar vi nya tag inför säsongen 2016!

 

God Jul och Gott Nytt År! / Jörgen

Lte nyheter

28 Sep 2015

Då är hoj verkstaden skurad och sortering av diverse prylar kvarstår. Men nu är det rent så man ser om man tappar ngt på golvet Smiley wink
Planerna är att ta upp Jörgens chassi och nya motor till Riala och MC Dr Erik. Vad hans uppdrag är kommer vi tillbaka till längre fram i höst. Men en tur upp med grejjor blir det och sen hem igen. Tidpunkten för denna resa är inte klar i dagsläget. Så till er alla vill vi hälsa......Stay tuned!!!!!

Nyheter

25 Aug 2015

Lite uppdatering. I juni åkte chassit upp till Tierp med Mats Lundkvist. Vi åkte upp kort efter och hade några dagar ledigt för att besöka SM tävlingarna. Vi åkte ut till Erik på Proservice i Riala (det ligger en liten bit från Norrtälje) och hämtade motorn. Det är en 1640 kubikare, 4 ventilstopp, 35/29 ventiler och lectronare 46 mm. Väl förpackad i bilen styrde vi mot Tierp. Det var fint väder på tävlingarna och man längtar till hojen är klar så även jag får komma igång med körningen.
Under söndagen överlämnades både chassi och motor till Roger Lyren.
Lyren motorsport har monterat motor och elsystem samt kopplat in MSD och racepack. Ett jätte tack för att dom hjälper till mitt i deras egen säsong.

En lördag i juli bar det iväg för att hämta hem hojen och väl iväg kom strulet redan i Strömsnäsbruk. En varningslampa tändes och jag var tvingad att vända hemåt. Väl hemma inhandlades det diverse grejor och jag mekade med min Renault Master. Eva testkörde bilen ute på E22:an och den fick som en klocka.
På söndagsmorgonen gav jag mig iväg till Lyren motorsport och hämtade hem hojen. Nu flöt körningen och det gick lätt att köra dit och hem.

Thomas hade klar sin hoj och hade för avsikt att testa den på ett event på Malmö Raceway där alla intäkter går oavkortat till förmån för svårt sjuka barn. Race4dreams, lägg det på minnet, det arrangeras av två funktionärer från SRIF. (Skånes Racers Ideella Förening)
Lotta och Camilla jobbar stenhårt för detta och i år bistår vi med en slant till denna dagen att inhandla pålägg till frukosten för alla som hjälper till vid eventet.
Hojen gick inte som tänkt, han fick inte i växlarna och humöret var inte precis på topp när han styrde hemåt. Grubblerierna blir många när adrenalinet stiger och det blir ett så snöpligt slut. Det var bara att åka hem och öppnade upp växellådan. Men väl hemma fann inget fel. Han kom fram till att det var underligt men vid uppstart verkar allt ok.

Anmälan var gjord till Tierp, både jag och Thomas ska köra.
Min hoj är jag sen med och i lördags (läs den 15/8) var jag till Dennis Jönsson i Genarp och hämtade kåporna. Han har folierat det i en blå, lite ljusare ton än havsblå. (Bild kommer) Tack för jobbet!!!

Ett jätte tack till Sebastian Ek som jobbar på JS Industriservice, som supportat och hjälpt mig i helgen för att få allt på plats. En shoppingrunda hann vi också med. Bord mm behövs i teamet och vi bjuder gärna på en kopp kaffe för er som har vägarna förbi i helgen på Tierp.

Måndag och vi har kollat checklistan med packning en gång till. Har vi glömt eller missat något får vi vara innovativa med lösningar. Väl iväg är det lugnt på E4:an och det flyter bra. När vi kommer upp åker vi ut till Ledinge Gård där vår buss står uppställd. Visst ja, i somras köpte vi en racebuss. Det är lite fix med den och Evas kusin Kjelle och kusinbarnet Niklas har hjälpt oss svetsa lite undertill. Besiktning är bokad till tisdag lunch och vi håller tummarna att det går bra.

Vi uppdaterar mer när vi kan under helgen, följ oss gärna på Facebook under tiden.

//Jörgen och Eva

Blandade nyheter

5 Apr 2015

Hej alla som är trogna att följa oss.

Först så vill jag sända ett Jätte stort tack till Ställningsbyggarna i Skåne för att de sponsrar oss även denna säsong.

 

Det har varit lite lugnt i garagen för tillfället. Men jag kan trösta er med att vi bygger och håller på. För Thomas del så har topp problematiken löst sig, han hittade en fin topp i Usa som är på väg till sverige och när den väl anländer så får den ta en runda upp om Erik på Proservice för översyn.

För min egen del så har Erik på Proservice min motor fortfarande för ihopmontering. Mitt Chassie håller "Ploppen" på att bygga till mig.

Vi har även fått en ny team medlem som skall hjälpa oss denna säsongen. Bilder och info kommer. 

Vi har inte riktigt löst hur vi skall bo på tävlingarna i år. Finns kanske någon här ute i cybervärlden som vet nån som har en bra buss med boutrymme.

Glad påsk alla vänner

Jörgen B

 

Team möte 011715

18 Jan 2015

Igår hade vi ett mycket givande möte där vi planerade inför kommande säsong pusslade ihop ett sponsor brev samt designade team pikeer. Planen är att både Thomas och Jörgen ska tävla i klassen Pro stock bike och vi ska följa serien pro nordic motorcykel championship som består av 2 tävlingar i Sverige  1 i Norge och 1 i Finland. Är det någon här som vill sponsra oss så kontakta oss via mail eller till jörgen direkt

 

Väl mött

Facebook

8 Dec 2014

Hej alla racing lovers.

 

Nu är det vinter men flitenslampa den lyser i våra garage.

För min egen del så var jag och besökte Erik på Proservice i Norrtälje. Erik skall få 

bygga ihop min nya motor som jag skall ha till min Prostockbike.

Det blir en 4 ventils 1640cc

Nu undrade ni kanske precis vad jag skrev. Prostock??

Japp jag och Thomas har bestämt oss för att pröva på att köra prostock kanske inte för att vi har det nyaste o bästa hojarna utan bara för att vi vill pröva att vara med och köra.

För Thomas del så blir det oxå att bygga ihop en ny motor den befintliga motorn som kördes med denna säsong, där har toppen gett upp så nu är Thomas på jakt efter en 2 ventils topp.

Vårt mål är att köra i:

EDRS

Pro Nordic Motorcycle Championship

Länk till sidan

 

Glöm inte att ni även kan följa oss på Facebook

Teamsuzukihardcore FB Sida

Teamsuzukihardcore Grupp

 

 

Hälsningar

Jörgen

 

Piston Head open 4

8 Aug 2014

Hej alla glada racers.

Nu håller vi på att packa vår bil, färden går i morgon eftermiddag upp till Kjula Dragway.

Vi kommer att tävla med bara Thomas dragbike, tiden har inte räckt till för att få ihop min egen hoj så jag ställer upp som mekaniker till Thomas.

Ni som är intreserade av av titta på racing från Kjula gå in på Nitroz.se och leta efter länken till Live sändningen.

Vi återkommer med resultat när helgen är slut.

 

Mvh

Jörgen

 

Edrs Malmöraceway

23 Jul 2014

Hej alla trogna fans och dragracing lovers.

I helgen som gick så var det en Edrs tävling på Malmöraceway. Thomas ställde upp med sin motorcykel och körde i Test Tune för att testa ut sin motorcykel denna helgen var oxå premiär för vår nya medhjälpare i teamet. Vi har fått in en kille som älskar motorsport och har ett förflutet som funktionär på Malmöraceway. För min egen del så hann jag inte själv att få min motorcykel klar, så jag var mekaniker till Thomas istället.

Thomas börjar att hitta rätt i sin setup. Vi körde personbästa för denna säsongen.

Tid 4,87 sec och 225,99 km/h.

Nu finns vi även på Facebook: https://www.facebook.com/teamsuzukihardcore

 

 

/

Jörgen

 

Hur har det gått för oss??

17 Jun 2014

Hej alla dragracing lovers.

Det är ett tag sen vi skrev något. Det har varit fullt upp för oss en tid.

Ni kanske är nyfikna på hur det har gått för oss.. Det har varit lite berg o dalbana det har både gått upp o ner.

Jag började med att testa min motorcykel på Test n Tune på Malmöraceway, jag körde 3 rundor man kände sig riktigt ringrostig efter vinterns långa uppehåll. När den tredje rundan var körd så upptäckte jag att det läckte in olja i insuget så det var bara att packa ihop och köra hem. Tog isär motorn och såg att oljereturen läckte in i insuget iväg med toppen för renovering. Jag fick toppen två dagar innan cramo Nationals monterade ihop motorn och gjorde en uppstart :-( där var fler sprickor i toppen så det var bara att av anmäla sig till tävlingen.

Nu var det bara på det igen och försöka att fixa till toppen. tre dagar innan nästa tävling jag o Thomas skulle åka till var Piston Head 2 på Kjula Dragway, nu fungerade motorn som den skulle.

Thomas fick premiär kört sin nya motor på Malmöraceway innan vi åkte upp till Kjula. Han var mycket glad över sin första runda. 5,05 sec och en 60 fot på 1,14 sec hastigheten var lite låg men det var för att han fick slå av på gasen för det gick lite snett. 

Iväg till Kjula för nya utmaningar och tävla. 

Thomas fick till sin första/sekunders repa 7,97 och en 60 fot på 1,24 sek så där var mer att jobba på, men det gick inte riktigt som tänkt för att Thomas fick strul med sin kopplings kontakt som styr two step funktionen. 

För min egen del så fick jag två rundor, i runda två så började motorn att kännas orkeslös innan mål det berodde på att kamkjedje sträckaren hade skruvat ut sig och gjorde att kamkjedjan kuggade över. Så det var bara att gå i depå och kolla när de andra körde.

Sagt o gjort så var det dags igen att börja skruva motor igen . Jag demonterade min motor och hade haft riktig tur till min stora förvåning för ingenting var sönder slagit. Jag monterade min reserv topp och gjorde uppstart och allt fungerade fint.

Nu var det dags för Malmö Open 2 där både jag och Thomas var anmälda.

Jag fick till det som bäst med 5,78 och var kval fyra. Jag gick vidare till final körning men rödlyktade mot Anders Gerdtsson.

Thomas Körde som bäst: 5,75 sec och 60 fot på 1,25 sec Thomas fick slå av gasen efter en 150m för att det blåste hård sidvind.

När Thomas skulle varmköra inför nästa runda då tyckte vi att motorn rök jätte mycket. Nu hade Thomas fått samma problem att epoxiplasten hade spruckit i insuget och gjorde att oljan rann in i motorn. Så nu var det bara att lasta hojen o sätta sig på läktaren för Thomas skull.

 

/

Jörgen B

Nu är Thomas nya motor uppstartad

11 May 2014

Nu har vi startat upp Thomas nya motor som inköptes i vintras. Vi hade förberett oss bra med att inhandla oss en ny lös startmotor från Pingel i USA som var avsedd för ändamålet och köpt på oss två nya bilbatterier som vi tyckte skulle räcka till. Vid vårt första försök att starta motorn så rörde den sig knappt alls och då började vi undra vad som var fel. Vi läste lite om startmotorn och att den skulle kräva batterier med en startström på minst 900Amp per styck, så då var det bara att köra och lämna tillbaka de batterierna vi hade köpt och köra till Batteribolaget i Malmö och köpa oss 2 Optima Red Top för de levererar 1000 Amp i startström. Väl hemma igen så koppla vi ihop batterierna så att vi fick 24 volt och gjorde ett nytt startförsök men likadant som förra gången så ville inte motorn gå runt. Vi blev lite oroliga och tog loss tändstiften och drog runt motorn för hand och det gick lätt och kändes bra. Sen så testade vi med startmotorn och körde runt motorn utan stiften och den snurrade som bara den, så på med stiften igen och så testa vi… då rök det bara till och startmotorn brann upp. Döm om vår förvåning. Nu förstod vi ingenting. Vi började med att kontakta dem vi köpt den av i USA och de sa att det skulle fungera med den modellen vi köpt så vi började kontakta fler som kör med motorer som kräver lös startmotor och de var också förundrade över att det inte fungerade. Nu var goda råd dyra så vi började fundera och tittade på startmotorn, den såg ut som en vanlig startmotor till en bil, så det var att åka till Arons bilskrot i Malmö och gå in och titta på deras startmotor sortiment och där hittade jag en som suttit i en Toyota Hiace, diesel. Sen så var det raka vägen hem till verkstaden och konvertera om startmotorn så att den skulle passa att starta vår hoj motor med.
Så igår var det dags att se om den fungerade som det var tänkt, herre gud vilken kraft och snurr där var i den motorn. Efter vi kört upp oljetrycket i motorn så öppna vi för bränslet och motorn starta meddetsamma. Gå gärna till filmerna och titta på uppstarten. Film

Så ifall någon behöver hjälp med att bygga ihop en stark startmotor så är det bara att ta kontakt med oss.

/Jörgen

Nu börjar det att närma sig säsongs start

21 Apr 2014

Nu börjar det närma sig årets premiär körning. Vi har nästan fått våra motorcyklar klara man tycker att hösten och vintern är lång men det är nästan samma varje år det skall skruvas in i sista stund.

Nytt för i år är att Thomas har fått en större motor och en 1-2-3 auto låda så det betyder att han INTE får släppa gasen i ettans tvåans eller i treans växel utan ska frikoppla och sen släpa gas det är ju lätt att säga det men det gäller att man har hjärnan med sig oxå ifall det skulle gå galet i starten.

För min egen del så är den Gula Scb 211 i stort sett oförändrad motorn har fått en översyn och bytat till en annan topp som Erland Cox på Topplocksverkstan har gjort till mig.

Första körning ut är Test N Tune i Malmö 3-4 / Maj

Ställningsbyggarna i Skåne AB

22 Feb 2014

Vi vill tacka Ställningsbyggarna i Skåne för att de även kommer att sponsra oss detta år.

Ny motor är monterad i Thomas Pro Extreme Bike

15 Feb 2014

Nu har Thomas varit hemma hos en gammal dragrace legend som har kört mc dragrace innan jag hade

börjat att cykla.

Thomas fick köpa Örjans reserv motor som han hade när han körde Pro Stockbike.

Motorn den har varit med att ta Örjan till en 3 plats i Pro stockbike 2007

Motorn är en 1640cc med en strokad V&H vevaxel på 66,4=1655cc.Det sitter en Grottis byggd topp som är oändligt bearbetad i insugskanalerna, ventilerna är 35mm på ins,30mm på avg.Kamaxlarna är WEB CAM,förgasarna är fyra st Lectron 48:or och växellådan är automatisk.Motorn har gott 7,50 tider i ett liknande chassi som mitt.Mitt mål för i år är att lära mig, om motorn ,förra årets mål(var är det grepp i/på banan)få allt att fungera,både i depå och på bana.Väl mött och hoppas att våren snart är här.

Tömmas/jörgen  

 

← Äldre inlägg