Nyheter

Lite uppdatering. I juni åkte chassit upp till Tierp med Mats Lundkvist. Vi åkte upp kort efter och hade några dagar ledigt för att besöka SM tävlingarna. Vi åkte ut till Erik på Proservice i Riala (det ligger en liten bit från Norrtälje) och hämtade motorn. Det är en 1640 kubikare, 4 ventilstopp, 35/29 ventiler och lectronare 46 mm. Väl förpackad i bilen styrde vi mot Tierp. Det var fint väder på tävlingarna och man längtar till hojen är klar så även jag får komma igång med körningen.
Under söndagen överlämnades både chassi och motor till Roger Lyren.
Lyren motorsport har monterat motor och elsystem samt kopplat in MSD och racepack. Ett jätte tack för att dom hjälper till mitt i deras egen säsong.

En lördag i juli bar det iväg för att hämta hem hojen och väl iväg kom strulet redan i Strömsnäsbruk. En varningslampa tändes och jag var tvingad att vända hemåt. Väl hemma inhandlades det diverse grejor och jag mekade med min Renault Master. Eva testkörde bilen ute på E22:an och den fick som en klocka.
På söndagsmorgonen gav jag mig iväg till Lyren motorsport och hämtade hem hojen. Nu flöt körningen och det gick lätt att köra dit och hem.

Thomas hade klar sin hoj och hade för avsikt att testa den på ett event på Malmö Raceway där alla intäkter går oavkortat till förmån för svårt sjuka barn. Race4dreams, lägg det på minnet, det arrangeras av två funktionärer från SRIF. (Skånes Racers Ideella Förening)
Lotta och Camilla jobbar stenhårt för detta och i år bistår vi med en slant till denna dagen att inhandla pålägg till frukosten för alla som hjälper till vid eventet.
Hojen gick inte som tänkt, han fick inte i växlarna och humöret var inte precis på topp när han styrde hemåt. Grubblerierna blir många när adrenalinet stiger och det blir ett så snöpligt slut. Det var bara att åka hem och öppnade upp växellådan. Men väl hemma fann inget fel. Han kom fram till att det var underligt men vid uppstart verkar allt ok.

Anmälan var gjord till Tierp, både jag och Thomas ska köra.
Min hoj är jag sen med och i lördags (läs den 15/8) var jag till Dennis Jönsson i Genarp och hämtade kåporna. Han har folierat det i en blå, lite ljusare ton än havsblå. (Bild kommer) Tack för jobbet!!!

Ett jätte tack till Sebastian Ek som jobbar på JS Industriservice, som supportat och hjälpt mig i helgen för att få allt på plats. En shoppingrunda hann vi också med. Bord mm behövs i teamet och vi bjuder gärna på en kopp kaffe för er som har vägarna förbi i helgen på Tierp.

Måndag och vi har kollat checklistan med packning en gång till. Har vi glömt eller missat något får vi vara innovativa med lösningar. Väl iväg är det lugnt på E4:an och det flyter bra. När vi kommer upp åker vi ut till Ledinge Gård där vår buss står uppställd. Visst ja, i somras köpte vi en racebuss. Det är lite fix med den och Evas kusin Kjelle och kusinbarnet Niklas har hjälpt oss svetsa lite undertill. Besiktning är bokad till tisdag lunch och vi håller tummarna att det går bra.

Vi uppdaterar mer när vi kan under helgen, följ oss gärna på Facebook under tiden.

//Jörgen och Eva

25 Aug 2015