Dubbelt upp i motorhaveri

Nu är det dags för lite uppdatering om vad som har hänt för oss.

Jag ber om ursäkt ifall vi inte har varit så snabba med att uppdatera om hur det har gått för oss.

Vi byggde ihop en större motor till Thomas Px Bike, det blev en 1570kubiks motor med en topp som skulle ge mer effekt. Thomas var i Malmö i onsdags och skulle prova den för en runda, då går gas wiren mitt av, suck.

Åker in till Malmö Raceway idag den 11/8 och skall medverka på ett evenemang som heter Min stora dag.

Thomas har bytat gaswiren och är fit for fight, går in i stage och skall dumpa kopplingen då för han inte fullt drag utan den slirar och sen så sprutar det olja från vevhusventilation och kladdar ner hans slicks så han tappar greppet.

Så nu är det dags att riva motorn igen för att se vad som har hänt.

För min egen del så var jag på Kjula Dragway och ställde upp i Pistonhead 3.

Vi kom upp på fredagen och gjorde i ordning tält och fick besiktigat hojen så vi var färdiga inför lördagen.

Det var strålande väder redan på förmiddagen, jag linade upp vid 11 tiden och gjorde en burnout det lät riktigt bra, sen när jag skulle iväg så fick jag en mycket dålig start och började att gå illa en bit ut. det blev en tid på 9,24 så jag förstod att något inte stod rätt till. När jag kom ner till depån så tog jag av tändstiften och upptäckte att fyrans stift var rent oljigt och det rann olja från avgasröret.Jag började med att demontera ner toppen och när jag hade fått av toppen så såg jag att toppackningen hade läckt så jag fick in olja i förbrännings rummet.Till min stora oro och fasa så var det märken i kolvarna efter avgas ventilerna så jag började med att göra ett täthets test av toppen och den höll tätt.

Jag tog en roterande fil och slipade bort märkena och ökade upp frigången för ventilerna i kolvarna.Monterade ihop motorn och gjorde en uppstart det lät riktigt bra och den höll tätt.

Det var bara till att göra sig i ordning och göra ett nytt försök, rullar upp hojen och gör mig förbered för en ny kvalrunda.Startar upp hojen och rullar in och skall göra min burnout, börjar bra och sen blir det ett rökmoln och smäller till,stannar motorn och rullar tillbaka i depån tar av tändstiftet och ser att det blivit tillplattat.

Det är bara till att riva ner motorn igen. Oh shit my god... Vad ser jag??? jo att en avgasventil har gått av och letat sig genom kolven och även slagit sönder förbrännings rummet.

Det var bara till att packa ihop hojen och njuta av att se på när alla andra körde, det var toppen väder med mycket häftigt race.

Så nu är motorn ner riven i dess minsta beståndsdelar och skall renoveras, för det är tävling på Kjula Dragway den 31/8-1/9.

 

Mvh

Jörgen

 

 

 

11 Aug 2013