Hur har det gått för oss??

Hej alla dragracing lovers.

Det är ett tag sen vi skrev något. Det har varit fullt upp för oss en tid.

Ni kanske är nyfikna på hur det har gått för oss.. Det har varit lite berg o dalbana det har både gått upp o ner.

Jag började med att testa min motorcykel på Test n Tune på Malmöraceway, jag körde 3 rundor man kände sig riktigt ringrostig efter vinterns långa uppehåll. När den tredje rundan var körd så upptäckte jag att det läckte in olja i insuget så det var bara att packa ihop och köra hem. Tog isär motorn och såg att oljereturen läckte in i insuget iväg med toppen för renovering. Jag fick toppen två dagar innan cramo Nationals monterade ihop motorn och gjorde en uppstart :-( där var fler sprickor i toppen så det var bara att av anmäla sig till tävlingen.

Nu var det bara på det igen och försöka att fixa till toppen. tre dagar innan nästa tävling jag o Thomas skulle åka till var Piston Head 2 på Kjula Dragway, nu fungerade motorn som den skulle.

Thomas fick premiär kört sin nya motor på Malmöraceway innan vi åkte upp till Kjula. Han var mycket glad över sin första runda. 5,05 sec och en 60 fot på 1,14 sec hastigheten var lite låg men det var för att han fick slå av på gasen för det gick lite snett. 

Iväg till Kjula för nya utmaningar och tävla. 

Thomas fick till sin första/sekunders repa 7,97 och en 60 fot på 1,24 sek så där var mer att jobba på, men det gick inte riktigt som tänkt för att Thomas fick strul med sin kopplings kontakt som styr two step funktionen. 

För min egen del så fick jag två rundor, i runda två så började motorn att kännas orkeslös innan mål det berodde på att kamkjedje sträckaren hade skruvat ut sig och gjorde att kamkjedjan kuggade över. Så det var bara att gå i depå och kolla när de andra körde.

Sagt o gjort så var det dags igen att börja skruva motor igen . Jag demonterade min motor och hade haft riktig tur till min stora förvåning för ingenting var sönder slagit. Jag monterade min reserv topp och gjorde uppstart och allt fungerade fint.

Nu var det dags för Malmö Open 2 där både jag och Thomas var anmälda.

Jag fick till det som bäst med 5,78 och var kval fyra. Jag gick vidare till final körning men rödlyktade mot Anders Gerdtsson.

Thomas Körde som bäst: 5,75 sec och 60 fot på 1,25 sec Thomas fick slå av gasen efter en 150m för att det blåste hård sidvind.

När Thomas skulle varmköra inför nästa runda då tyckte vi att motorn rök jätte mycket. Nu hade Thomas fått samma problem att epoxiplasten hade spruckit i insuget och gjorde att oljan rann in i motorn. Så nu var det bara att lasta hojen o sätta sig på läktaren för Thomas skull.

 

/

Jörgen B

17 Jun 2014